Na říjnovém setkání Czech Java User Group, které proběhne 25.10.2010 od 19 hodin v posluchárně S5 na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy Univerzity na Malostranském náměstí 25, Praha 1 budou naši specialisté prezentovat znalosti a zkušenosti s technologiemi Google Web Toolkit a Spring Roo. Tešíme se na vás.

GWT pro pokročilé

Po krátkém seznámení s GWT budou následovat témata, která posluchačům pomohou při vytváření rozsáhlejší GWT aplikace. Stručně probereme některé komponentové frameworky (SmartGWT, ExtGWT), ukážeme si, jakými způsoby lze získat data ze serveru (asynchronní volání vs. REST), dobrou inspirací budou i návrhové vzory (MVP, dependency injection, event bus…). Projdeme si užitečné knihovny a technologie, kterou pomáhají vytvořit vhodnou architekturu aplikace (GSON, GIN,…).

Praktické zkušenosti se Spring Roo

Nejprve si krátce řekneme, co to vlastně Spring Roo je, proč tu je a v čem by mělo vývojářům pomoci. Ukážeme si, jak se Roo používá a jak ho používáme my při našem vývoji. Tím přejdeme i k vlastním zkušenostem a dovolíme si zhodnotit zapojení Roo na projektu.

O přenášejících

Stanislav Hybášek vystudoval FI MU v Brně, od roku 2004 se věnuje vývoji enterprise aplikací v Javě. Je jedním ze zakladatelů firmy MoroSystems.

Pavel Klobása vystudoval FAV ZČU v Plzni. Vývoji v Javě se věnuje již 10 let. Vytváří aplikace postavené na internetových technologiích, v poslední době především na Apache Wicket a GWT.

Více na oficiálních stránkách CZJUG.