Myšlenky štěstí v práci jsou nám velmi blízké, proto podporujeme konferenci Happiness@Work. Letos jsme na ní dostali příležitost sami vystoupit. Naše téma bylo o přátelství, důvěře a dalších základních kamenech, na kterých naši firmu budujeme.

Proč právě tohle téma? Protože úzce souvisí s tím, jak o naší firmě, o našem prostředí a o našich lidech přemýšlíme.

Když jsme před 11 lety MoroSystems založili, chtěli jsme se odlišit od ostatních společností na trhu. Tenkrát jsme o štěstí v práci nic nevěděli a ani o něm nepřemýšleli. Vedla nás spíše intuice. Nastavili jsme si následující principy, na základě kterých firmu budujeme dodnes. Dnes se ukazuje, že to bylo skvělé rozhodnutí.

Co slíbíme, to platí; Co neumíme, se naučíme; Našim zákazníkům budeme naslouchat a doporučovat, nebudeme jim diktovat a vytvářet na nás závislosti; Dobrá pověst je nad zlato; Za dobrou práci náleží dobrá odměna; Tým je pro nás více jak jednotlivec; Jde nám o výsledky nikoli o hodiny; Naši kolegové budou naši kamarádi;

Dnes je nás 130, máme kanceláře v Brně, Hradci, Praze a Bratislavě. Máme velké sny a usilujeme o jejich naplnění. A jedním z našich snů je, že si udržíme tyto principy a hodnoty, na kterých naše firma stojí. Víme, že to nepůjde samo, pokud na tom nebudeme intenzivně vyšívat.

Ve videu se můžete inspirovat tím, co dnes v MoroSystems děláme proto, aby nám to společně dobře fungovalo.

 


Jaké aktivity dnes děláme proto, abychom v MoroSystems podněcovali přátelské prostředí založené na lidech a vzájemné důvěře?

Přitahujeme lidi, se kterými bychom sami chtěli zajít na pivo, se kterými si máme co říci. Přitahujeme kluky a holky, kteří mají společné hodnoty jako my. Protože to nám umožňuje budovat firmu založenou na lidech a jejich schopnostech místo procesů a nařízení. Umožňuje nám to mezi námi tvořit přátelské vztahy a důvěru. Velmi se nám osvědčilo nedělat při náboru kompromisy, byť nám to zmenšilo množství kandidátů, kteří u nás mohou pracovat. Ne každý u nás může pracovat.

S MoroSystémáky intenzivně komunikujeme, jsme otevření a transparentní, což velmi přispívá k budování důvěry mezi námi. V posledních měsících se nám osvědčilo potkávat se osobně na měsíční bázi v rámci allhands meetingů. V našem podání se jedná o neformální setkání mě a dalších členů mého týmu se všemi MoroSystémáky po kancelářích, kde se kdokoli může na cokoli zeptat a my mu odpovíme. Sdílíme informace od projektů, přes informace, jak se nám daří plnit rozvojové aktivity firmy až po firemní výsledky.

Zajímá nás, co si MoroSystémáci myslí. Systematicky se MoroSystémáků ptáme na zpětnou vazbu a umíme na ni reagovat. Ptáme se na to, co je štve a měli bychom zlepšit a co děláme dobře. Důsledně se zabýváme tím, abychom všechny zjištění vysvětlili, vyřešili či naplánovali jejich vyřešení. Nechceme zklamat vzájemnou důvěru, kterou mezi námi tvoříme.

Snad vše, co v MoroSystems děláme, tvoříme a rozhodujeme s respektem k potřebám firmy i lidí samotných. Např. kanceláře v Brně jsme tvořili společně – řekli jsme ne open space, ne oddělené malé kanceláře, kde se lidé celý den nepotkají. Chceme, aby kancelář žila, abychom o sobě věděli. Když se někomu něco podaří či nepodaří, chceme to vzájemně sdílet.

Společně trávíme čas v práci i mimo ni, což nám umožňuje se lépe poznat a vytvářet lepší vztahy. V MoroSystems pořádáme prakticky dvě akce ročně – jarní týmování a vánoční besídku. Přesto se skoro každých 14 dní něco děje – pořádají to sami lidé a my je podporujeme. Pořadatelům těchto aktivit za to patří naše velké díky. Děkujeme!

Co nám naše úsílí přináší?

  • baví nás to spolu v práci i mimo ni
  • jsme skutečná parta, která si umí pomoct
  • když se na něčem dohodneme, tak to platí
  • daří se nám dosahovat skvělých výsledků, které dokážeme společně oslavit

Co nám přinese budoucnost?

Nemáme křišťálovou kouli a do budoucnosti nevidíme. Jedno je jasné. Budeme vždy usilovat o naplnění našeho snu. Budeme usilovat o vytvoření přátelského prostředí, ve kterém nás to bude bavit, kde se každý z nás bude moci realizovat a mít skvělé výsledky. Našim zákazníkům budeme neustále naslouchat a doporučovat ta nejvhodnější řešení. Chceš být u toho s námi?

Přidej se k nám >

Nebo nás sleduj na našem webu MoroSystems.cz, blogu VsadNaJavu, Facebooku či LinkedIn.