Martina u nás pracuje na pozici Business Analyst. Pochází z Hradce Králové, ale studia ji přivedla do Prahy, kde vystudovala informatiku na VŠE a nová média na UK. Během studia pracovala v různých IT firmách, aby získala praxi. Rok dokonce strávila v zahraničí – v Kanadě. Po svém návratu přijala pozici analytika a nastoupila do Morosystems. Po téměř dvou letech sice odešla, aby se věnovala dokončení studia, netušíc, kam ji vítr zavane. Zavál ji zpět do MoroSystems a po necelém roce se vrátila zpět na projekt eBay. I jí jsme položili naše otázky.

Na čem zrovna teď děláš?

Na projektu eBay. Vytvaříme na míru nástroj pro plánování a realizaci marketingových kampaní pro eBay.

Pracuješ na něčem i ve volném čase?

Ráda se účastním akcí pořádanách UX asociací nebo Scrum beer meetupů. Ve volných chvílích si užívám alternativní divadlo a hudbu. Miluji lyžování.

Řekni mi něco o své práci – co tě inspiruje a baví?

Baví mě nadšení mých kolegů a odhodlanost věci tvořit. Jejich pečlivost a nové nápady, s kterými přichází. Těším se na diskuze, kdy se společně bavíme nad tím, na čem budeme pokračovat a jak by mohla vypadat nová nová řešení.. Člověk je nucen se dívat na věci i z různých úhlů, což je nesmírně obohacující, nejen pracovně. Dále mě inspiruje spolupráce s UX designerem. který dotváří mockupy tak, aby lahodily oku.. a vůbec fajn tým jako takový.

Na chvilku jsi od nás odešla, abys dokončila studia. Jaké to bylo se vrátit?

Milé a zároveň jiné, než jsem myslela a možná náročnější než před tím. Jedna věc je známé prostředí, milé přivítání a známé tváře (a asi dvěstě nových!), na které jsem se mohla těšit! Na druhou stranu jsem očekávala už rozjetý projekt, určitým stylem nastavený a pokračování v předchozí náplni práce. Ale tým se o třetinu rozrostl, pracoval na něm nový product owner a změnil se přístup zákazníka. Navíc jsem se 10 měsíců věnovala úplně jinému oboru. Ač by se mohlo zdát, že jsem tedy navázala na předchozí práci, musela jsem se rázem učit novému. Což je vlastně fajn a jsem za to ráda :-)  Těším se, co přijde dál.

Jaká nejzábavnější věc se ti nedávno stala?

Nevím, jestli nejzábavnější, každý den se objeví nějaká radost.. včera jsem me měli fajn zkoušku s kapelou, minulý týden promoci, předminulý týden MoroBesídka, dnes jsme posunuli pár věcí na eBay o kousek dál… Každou chvíli něco.

Na co se teď v nejbližší době těšíš?

Na hory, sníh a vánoce s rodinou.

Co je podle tebe úplně nejlepší na MoroSystems?

Vážím si, že Morosystems staví na lidech, důvěře, odhodlanosti věci tvořit a vzájemně si pomáhat.. bez lidí, které jsem v Moro potkala by to prostě nebylo ono. Člověk je nucen se dívat na věci i z různých úhlů, což je nesmírně obohacující, nejen pracovně. Dále mě inspiruje spolupráce s UX designerem. který dotváří mockupy tak, aby lahodily oku… a vůbec fajn tým jako takový.