Minulý týden jsme ve spolupráci s Univerzitou Hradec Králové pořádali další přednášku z cyklu CZJUG. Jsme rádi, že naše pozvání tentokrát přijal Ondrej Mihályi, který si připravil super přednášku na téma Reaktivní programování s Java EE a Payara Micro. Součástí prezentace bylo i představení open source projektu Payara, na kterém Ondrej taktéž pracuje. Setkání proběhlo v tradičně pohodové a podnětné atmosféře.

V přednášce se Ondrej zaměřil hlavně na využití možností Java EE s Java 8 při tvorbě reaktivního kódu a na co si dát pozor při vnášení reaktivních prvků do existujících aplikací.

Součástí přednášky bylo představení využití možností Payara Micro runtime při nasazení reaktivní aplikace, složené z několika Microservice komponent. Ukázku Ondrej provedl na aplikaci CargoTracker – zdrojový kód dema dostupný na GitHubu zde.

Věříme, že publikum bylo z přednášky stejně nadšené jako my a už se těšíme na další další přednášky a odborná témata v rámci hradeckého CZJUG.

Pro zájemce o detailní vhled do praktických ukázek doporučujeme zhlédnout video z přednášky a podívat se na odkazy k jednotlivým projektům:

Odkazy:

Prezentace, Zdrojový kód dema (GitHub)Blog Payara, Ondrejův blog, Ondrej na Twitteru, Původní pozvánka

VIDEO

Pro ty, kteří se nemohli přednášky zúčastnit osobně, přinášíme video. Záznam přednášky je možné zhlédnout na YouTube:

ONDREJ MIHÁLYI

Po ukončení štúdia na matfyze v Prahe ho zaujal zvrat vo vývine platformy Java EE, ktorá sa po dlhom čase začala uberať sľubným smerom. Postupne sa od vývoja Java EE aplikácií pre viaceré finančné inštitúcie dostal k práci na voľnej nohe a pôsobí ako lektor a konzultant. Dlhodobo sa venuje dianiu v Java EE komunite a snaží sa aktívne podieľať na popularizácii a rozvoji tejto platformy, mimo iného aj príspevkami na blogu Payara (blog.payara.fish) či osobnom blogu (itblog.inginea.eu).



 

PARTNEŘI CZJUG HRADEC KRÁLOVÉ

cover_g+

FAKULTA INFORMATIKY A MANAGEMENTU, UNIVERZITA HRADEC KRÁLOVÉ

Fakulta informatiky a managementu je moderní školou rozvíjející perspektivní obory a úzce spolupracující s praxí.

Na fakultě studuje více než 2 000 studentů ve třech programech. Úspěšně je rozvinutá mezinárodní spolupráce.

Nedílnou součástí činností fakulty je výzkum a spolupráce s aplikovanou sférou, které se uskutečňuje především v rámci královéhradeckého sdružení firem činných v oblasti informačních technologií, tzv. Hradecký IT klastr.

MOROSYSTEMS

MoroSystems je česká softwarová firma založená v roce 2006. Našim zákazníkům poskytujeme komplexní služby a řešení v oblasti vývoje webových aplikací, informačních systémů a portálových řešení založených nad platformou Java / J2EE.  MoroSystems je lokálním partnerem společnosti Atlassian.

V MoroSystems spojujeme nejschopnější a nejtalentovanější jednotlivce v oblasti informačních technologií do týmů. Pracujeme na rozvoji jejich znalostí a potenciálu, což nám umožňuje navrhovat a realizovat inovativní řešení tam, kde jiní selhávají. Věříme, že v prostředí podporujícím spolupráci a otevřenou diskuzi dokážeme rozvinout náš potenciál k dokonalosti.

Zabýváme se prací na softwarových projektech našich zákazníků, ale i vývojem vlastního software. Specializujeme se na platformu Java EE a zaměstnáváme špičkové Java developery. Mezi naše zákazníky patří eBay, Wincor Nixdorf, O2 a další.