V úterý 23.2. jsme měli možnost zúčastnit se veletrhu pracovních příležitostí HIT kariéra, který pořádala Fakulta informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové. Veletrh je tradičním setkáním studentů se zástupci firem a organizací, působících v oblasti IT. V MoroSystems jsme toto setkání pojali jako možnost představit studentům detailněji naši vizi, pracovní pozice např. pro Java developery, náš Trainee Program a praktický projekt, který ve spolupráci s Univerzitou vypisujeme.

IMG_20160223_110857_upr

Na náš stánek jste mohli narazit v Relaxační zóně fakulty, kde jsme se studenty v průběhu celého dne probírali různé možnosti spolupráce a uplatnění. Měli jsme možnost diskutovat s desítkami studentů, kteří k našemu stánku zavítali.

MoroSystems: HIT kariéra

Na své si přišel každý, kdo se zajímá o vývoj softwaru. S Javisty jsme procházeli naše pracovní pozice, pobavili jsme se o naší firemní kultuře a o tom, jak u nás software vzniká. Studenty bez praktických zkušeností jsme odkázali na náš Trainee Program, ve kterém jim poskytujeme značný prostor pro získání praxe a nabytí nových znalostí a dovedností. Součástí naší prezentace a mnohých debat se studenty byl také náš Praktický projekt, který ve spolupráci s Fakultou nabízíme studentům přes informační systém Univerzity.

Během veletrhu s námi studenti zároveň soutěžili ve vývojářském kvízu a mnozí si tak od našeho stánku odnesli výhru v podobě našeho trička Jsem Rytíř Javy. Samozřejmou cenou útěchy se staly naše další předměty – zvláště naše čtverečkované bloky na piškvorky snad studentům vydrží až do konce akademického roku.

Na další budoucí setkání se studenty a akademickými pracovníky se už teď těšíme. Věříme, že s mnohými studenty, se kterými jsme se v průběhu veletrhu setkali, navážeme spolupráci i v budoucnu.

IMG_20160223_150335_upr
IMG_20160223_124755_upr