Ve středu 24.2. jsme společně s Fakultou informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové uspořádali další odbornou přednášku z cyklu hradeckého CZJUG. Jsme rádi, že naše pozvání tentokrát přijal Jaroslav Tulach ze společnosti Oracle Labs a obohatil hradecký CZJUG o velmi zajímavou přednášku na téma Truffle & Graal.

Setkání se neslo v duchu pohodové atmosféry, která vydržela v průběhu celé přednášky i následné diskuse. Publikum se do přednášky aktivně zapojovalo a diskutovalo se tak již v průběhu jednotlivých probíraných témat.

V úvodu přednášky promluvil Jaroslav o Oracle Labs a obecně o jeho současných i minulých projektech. Po zahřívacím úvodu jsme se dostali rovnou ke Graalu a k tomu, jak tento virtuální stroj funguje a jaké jsou jeho přednosti. Po představení Graalu jsme přešli přes možnosti psaní vlastních jazyků k hlavní části přednášky, Trufflu. Zde Jaroslav podrobně vysvětlil cíl projektu a jak Truffle společně s Graalem funguje. Následovaly mnohé praktické ukázky toho, jak nástroje fungují na reálných příkladech.

Věříme, že publikum bylo z přednášky stejně nadšené jako my a už se těšíme na další další přednášky a odborná témata v rámci hradeckého CZJUG.

Pro zájemce o detailní vhled do praktických ukázek doporučujeme zhlédnout video z přednášky a podívat se na odkazy k jednotlivým projektům:

Odkazy: Prezentace, Graal, Truffle na GitHub, Truffle API, Kontakt na Jaroslava Tulacha, Záznam přednášky (youtube)

VIDEO

Pro ty, kteří se nemohli přednášky zúčastnit osobně, přinášíme video. Záznam přednášky je možné zhlédnout na YouTube:

PARTNEŘI CZJUG HRADEC KRÁLOVÉ

FAKULTA INFORMATIKY A MANAGEMENTU, UNIVERZITA HRADEC KRÁLOVÉ

Fakulta informatiky a managementu je moderní školou rozvíjející perspektivní obory a úzce spolupracující s praxí.

Na fakultě studuje více než 2 000 studentů ve třech programech. Úspěšně je rozvinutá mezinárodní spolupráce.

Nedílnou součástí činností fakulty je výzkum a spolupráce s aplikovanou sférou, které se uskutečňuje především v rámci královéhradeckého sdružení firem činných v oblasti informačních technologií, tzv. Hradecký IT klastr.

MOROSYSTEMS

MoroSystems je česká softwarová firma založená v roce 2006. Našim zákazníkům poskytujeme komplexní služby a řešení v oblasti vývoje webových aplikací, informačních systémů a portálových řešení založených nad platformou Java / J2EE.  MoroSystems je lokálním partnerem společnosti Atlassian.

V MoroSystems spojujeme nejschopnější a nejtalentovanější jednotlivce v oblasti informačních technologií do týmů. Pracujeme na rozvoji jejich znalostí a potenciálu, což nám umožňuje navrhovat a realizovat inovativní řešení tam, kde jiní selhávají. Věříme, že v prostředí podporujícím spolupráci a otevřenou diskuzi dokážeme rozvinout náš potenciál k dokonalosti.

Zabýváme se prací na softwarových projektech našich zákazníků, ale i vývojem vlastního software. Specializujeme se na platformu Java EE a zaměstnáváme špičkové Java developery. Mezi naše zákazníky patří eBay, Wincor Nixdorf, O2 a další.