Roman u nás pracuje jako Java Developer už od svých studií na Univerzitě v Hradci Králové, kdy pracoval na částečný úvazek. Po ukončení studia nastoupil na stálo a je s námi již více jak 3 roky. Pracoval na projektech týkajících se platebního styku pro velké mezinárodní banky, často i přímo u zákazníka. Díky této práci se podíval po celé Evropě, pracoval i u zákazníků v Austrálii nebo USA. Pokud Vás zajímá Romanův příběh, podívejte se na něj do naší Culture book. My jsme mu za Vás položili pár otázek.

Na čem zrovna teď děláš?

Nedávno jsme ukončili opravdu zajímavý projekt pro jednu africkou banku, kdy jsme vyvíjeli řešení pro použití mobilních telefonů místo platebních karet. Momentálně pracuji na projektu vkladových bankomatů pro mezinárodního dopravce, který řidičům zásadně usnadní nakládání s hotovostí.

Pracuješ na něčem i ve volném čase?

Před rokem a něco mě pohltil svět FPV coptér. Jsou to většinou menší quadrocoptéry s kamerou a přímým přenosem do video brýlí. Při rychlostech nad 90 km/h si pak člověk připadá jak ve stíhačce. S tím jsou ale samozřejmě spojené i hodiny oprav a údržby. Nově jsem si pořídil 3D tiskárnu, tak si kde jakou součástku na quadrocoptéru můžu i vytisknout.

Řekni mi něco o své práci – co tě inspiruje a baví?

Poslední dva roky pracuji na aplikacích pro bankomaty, a to včetně uživatelského rozhraní. I když mají banky většinou představu, co chtějí svým zákazníkům nabídnout, většinou až my jako vývojáři vidíme nedostatky z pohledu uživatele bankomatu. Je to pro nás jedinečná šance ovlivnit návrh a tím i finální řešení, které pak používají tisíce lidí.

Jaká nejzábavnější věc se ti nedávno stala?

Těžko říct, asi slyšet příběhy našeho angličtináře o jeho tchýni a manželce.

Na co se teď v nejbližší době těšíš?

Těším se na konferenci GOTO v Amsterdamu a na dokončení koupě bytu.

Co je podle tebe úplně nejlepší na MoroSystems?

Že tu neexistuje nějaké rozdělení na šéfy a zaměstnanci a tak každému můžeš říct „ty vole“ (i když holky se na to moc netváří).