Legacy systémy v bankovním sektoru postupně končí a společnosti je nahrazují novými technologiemi, aby mohly efektivně rozvíjet své služby. Technologicko-konzultační společnost MoroSystems, která pomáhá předním českým i světovým firmám digitalizovat procesy a zavádět inovace, ilustruje tento trend svým nejnovějším projektem komplexní modernizace obchodního systému pro investiční společnost CYRRUS.

MoroSystems vystaví nový obchodní systém pro investiční společnost CYRRUS

Spolupráce je rozprostřena na několik let a celková částka je v rozsahu vyšších desítek milionů korun. Při transformaci bude MoroSystems působit jako strategický a technologický partner, zaměří se nejen na vytvoření zcela nového systému, ale také na zefektivnění interních procesů. CYRRUS tím získá moderní systém umožňující snadné rozšiřování funkcionalit, bezproblémový provoz a zvýšenou bezpečnost ekosystému. V konečném důsledku to společnosti přinese prostor pro zavádění inovací a konkurenční výhodu a zákazníkům vyšší komfort.

„Svět technologií se rychle mění a řada firem se stále výrazněji potýká, nebo se brzy bude potýkat s omezeními danými provozem legacy systémů. V MoroSystems neustále pracujeme na tom, abychom drželi krok s nejnovějšími trendy a sami dokázali přinášet inovace tam, kde to dává největší smysl. Máme proto radost, že můžeme spolupracovat s investiční společností CYRRUS, která si nás zvolila jako dlouhodobého strategického technologického partnera,“ říká Tomáš Páral, CEO a spoluzakladatel MoroSystems.

„V naší společnosti potřebujeme být schopni především rychleji zavádět technologické inovace, které nám umožní nabídnout nové služby a zlepší zákaznickou zkušenost. Nyní narážíme na limity současných systémů a aplikací. Nastal čas bouchnout do stolu a zbavit se všech těch historicky vybudovaných workaroundů, které nám hážou klacky pod nohy při jakékoli nové implementaci, prodražují ji, zpomalují a výsledkem je nakonec stejně vždy nějaký technologicko-procesní kompromis. To není vůbec jednoduchý úkol a bez týmu specialistů, kteří opravdu pochopí do naprosté hloubky všechny naše firemní procesy, byznysové souvislosti a softwarovou infrastrukturu, nemáte šanci uspět. Jsem rád, že právě na takový tým jsme po několika letech narazili právě v MoroSystems,“ říká Jiří Grummich, CTO ze společnosti CYRRUS.

Společný tým a cíle klíčem úspěšné spolupráce

U velkých zakázek pro banky nebo velké firmy je na trhu stále běžný transakční model spolupráce, ve kterém se zadavatel a dodavatel chovají jako soupeřící strany často sledující vlastní zájmy, nikoli byznysový úspěch společného projektu. Spolupráce MoroSystems a CYRRUS je unikátní v tom, že sestavili tým expertů, jejichž společným úkolem bude vytvořit a implementovat nový systém do organizace. Společný tým, záměr, cíle, rytmus komunikace přinesou do vzájemné spolupráce vysoký standard, schopnost věnovat se důležitým věcem, měnit priority dle potřeby, neplýtvat časem a penězi a budou rozhodujícím faktorem pro úspěšnou realizaci projektu.

„MoroSystems nám otevřeli svoji firmu a umožnili nám poznat fundamenty jejich fungování. Zásadní pro nás byla jejich otevřenost, úsilí, profesionalita a snaha porozumět našim potřebám. Dohromady mi to poskládalo obrázek, že se nám MoroSystems bude opravdu snažit pomoci s vyřešením našich výzev,“ dodává Jiří Grummich.

„Cílem není pouhé vytvoření nového digitálního řešení, ale také jeho sladění s interními procesy společnosti, které pomůžeme správně uchopit a optimalizovat. Na spolupráci se díváme komplexně, nejen z hlediska vývoje softwaru, ale také z pohledu efektivity spolupráce. Víme totiž, že právě tyto aspekty jsou klíčové pro úspěšné fungování jakékoli společnosti,“ uzavírá Tomáš Páral.