Jana pracuje v Brně na pozici Project Manager. Je u nás sice krátkou dobu, od února letošního roku, ale už od prvního dne je neodmyslitelnou součástí firmy.  Má na starosti naši projektovou kancelář a díky svým dlouholetým zkušenostem už zákazníkům zdárně předala řadu projektů. Jana vystudovala Masarykovu univerzitu, Fakultu informatiky v oboru Počítačové systémy a zpracování dat. Má více jak 5 let zkušeností z různorodých projektů, mimo jiné i pro velké zákazníky z oblasti telco. Jana sice není v MoroSystems jedinou dívkou, máme jich 20, ale je jednou z mála na nevývojářské pozici. A tak jsme jí také tradičně položili pár otázek.

Na čem zrovna teď děláš?

Minulý týden jsem se věnovala přípravě nových projektů. Sestavovali jsme návrh řešení a nacenění. Zároveň se zabývám vylepšováním našeho interního procesu řízení projektů a efektivnějšímu sdílení znalostí, abychom stále odváděli profesionální práci a případně se poučili navzájem ze svých chyb. A nesmím zapomenout ani na nový produkt, který chystáme, a já pomáhám s přípravou jeho realizace. 

Pracuješ na něčem i ve volném čase? 

Ve volném čase se snažím hlavně relaxovat, ale najdu si čas i na osobní rozvoj – aktuálně jsem se vrhla na učení jazyků, konkrétně španělštiny a italštiny. Zároveň jsem se pustila do knihy Nikdy nedělej kompromis, kterou mi hodně lidí doporučovalo. A abych z častého sedění u stolu nezakrněla, snažím se pravidelně cvičit jógu.

Jaká nejzábavnější věc se ti nedávno stala?

Mech v našich zasedačkách. Kromě toho, že se mě už jeden klient na začátku callu zeptal, zda jsme někde na chatě, tak se můžeme s kolegy zvát na meeting stylem “Tome, jdeš se mnou do mechu?“

Na co se teď v nejbližší době těšíš?

Na babí léto, podzimní náladu a klasické podzimní činnosti – celodenní čtení pod dekou, navštěvy kina atd. :)

Co je podle tebe úplně nejlepší na MoroSystems?

Nekorporátní prostředí, kde je možné o věcech diskutovat a měnit je. Skvělá je také firemní kultura otevřenosti a upřímnosti, kterou se snažíme dodržovat i směrem k zákazníkům.