V pátek 15.1.2016 proběhla ve výukové místnosti hradeckých kanceláří MoroSystems první letošní MoroSnídaně, na které se podával čerstvý štrůdl a voňavá káva. První odbornou přednášku roku 2016 na téma SoapUI připravil pro kolegy Ivan Doležal s cílem ukázat možnosti a praktické využití tohoto open source testovacího nástroje.

20160115_082124

Úvodem Ivan představil základní přehled o nástroji a jednotlivá okna programu. Dále zmínil další témata, která se k SoapUI a práci s ním vztahují – WebService Testing, WebService Mocking, WebService Security Mocking, nebo využití nástroje při testování v RESTu. Součástí přednášky byly mnohé praktické ukázky z fungování programu a jednotlivé možnosti jeho využití.

Školící místnost byla tentokrát zaplněna téměř do posledního místa, přičemž několik dalších kolegů využilo možnosti zúčastnit se přednášky přes živě vysílaný HangOut On Air. Další z těchto odborných výukových akcí nás opět čeká za dva týdny.

V tomto roce navíc plánujeme uspořádání několika odborných MoroSnídaní, které budou otevřeny i zájemcům z široké veřejnosti. Specializujeme se na platformu Java EE a zaměstnáváme špičkové Java developery.  O otevřených akcích pro veřejnost budeme vždy v dostatečném předstihu informovat na našem blogu, sociálních sítích a dalších komunikačních kanálech.

20151218_074549