Zamýšlíte zapojit dodavatele vývoje softwaru? Načasování může být rozhodující pro úspěch vašeho projektu. Mnoho projektů ztroskotá ne na nedostatku inovací nebo technologických schopností, ale na špatně načasované spolupráci. Pojďme se podívat, kdy je ten pravý čas pro zapojení dodavatele.

Nejlepší čas pro zapojení dodavatele vývoje softwaru do projektu je v momentu první myšlenky na digitalizaci

V MoroSystems setkáváme se dvěma přístupy.

Zadavatel připraví zadávací dokumentaci na vývoj softwaru, která obsahuje popis toho, co by potřeboval vyrobit. Ve vlastní režii připraví analýzu a návrh výsledného řešení a hledá partnera, který by mu jej dle této zadávací dokumentace vyrobil. Na přípravě takového podkladu stráví měsíce práce. Přesto se často jedná o nesprávně vynaložený čas a plýtvání. Proč? Analýza a návrh řešení nepracuje se skutečnými potřebami uživatelů. Nevhodně vybraný vývoj na míru jako způsob řešení místo implementace krabicového řešení.

Doporučujeme však jinou. Zadavatelům vývoje doporučujeme zapojit technologického partnera již v momentu první myšlenky na digitalizaci. Proč? Jako špičkový technologický partner dokážeme zákazníkům poradit, provést je přípravou všech potřebných materiálů, případně pro ně tyto materiály vyrobit. Samozřejmě v úzké spolupráci s jejich odborníky a klíčovými uživateli budoucího softwarového řešení nebo digitálního produktu.

Vy jste experti na váš byznys, my zase na vývoj softwaru

Když dva dělají totéž není to totéž. Stává se nám, že zákazníci přistupují k vývoji softwaru a aplikují na ně zákonitosti platící v jejich podnikání. Ne vždy je to možné a přínosné. Vývoj softwaru je řemeslo, které se musí umět. Ano, vývoj softwaru nebývá levná záležitost. Přesto se vyplatí vzít si experty. Proč? Jak nákladné bude, pokud si je do týmu nepřizvete?

Správné načasování zapojení technologického partnera do vašeho projektu je klíčové pro maximalizaci úspěchu a minimalizaci rizik. Hledejte partnera, kterému bude záležet na vašich byznysových výsledcích. Partnera, který vám pomůže a dodá užitečné řešení. Bez plýtvání.