Dnes jsme se vrátili z AtlasCampu, konference pro vývojáře, kterou každoročně pořádá australská firma Atlassian. Letošní ročník se konal v Barceloně na téma efektivního vývoje Atlassian produktů pro server a cloud .

_DSC9560

Já, Tom, Pavel a Martin jsme byli u toho. Tímto bych se chtěl s vámi podělit o naše zkušenosti.

I am so excited …

Mám rád Atlassian, jeho přístup a všechny Atlassians. Lidi, kteří v něm pracují, kteří pracují v partnerských firmách či jsou autoři pluginů pro Atlassian nástroje. Všichni mají totiž něco společného. Jsou skvělí, přátelští a zapálení do Atlassianu a jejich produktů a služeb. Nebojí se společně bavit a komunikovat, a přestože si navzájem se svými produkty konkurují, jsou ochotní spolu spolupracovat, hledat společná témata a řešení. Náš přístup a chování je jim velmi blízké. Jsem hrdý, že můžeme být součástí Atlassianího světa.

Co si z AtlasCampu odvážíme?

Jsme přední český partner společnosti Atlassian pro implementaci jejich produktů a služeb. Mezi naše zákazníky patří české i nadnárodní společnosti jako eBay, Koger, Mountfield, iXperta. Současně vyrábíme vlastní produkty, které zákazníkům pomáhají spolupracovat a zjednodušovat práci. Na AtlasCamp jsme vyrazili, abychom získali nové znalosti a zkušenosti a mohli naši práci dělat ještě lépe. O tom jsem psal ve článku Jedeme na AtlasCamp do Barcelony.

Hlavní poselství, se kterým odjíždíme domů. Jedná se o samé skvělé zprávy.

  • Atlassian vidí budoucnost v cloudu, ale nebude do toho zákazníky nutit. Serverové řešení bude existovat i v budoucnu
  • Produktem Atlassianu jsou platformy JIRA, Confluence, Bitbucket, Hipchat, Connect a Marketplace s vyladěným a stabilním API. Využití těchto platforem je na partnerech a autorech pluginů
  • Atlassian vyzývá autory pluginů, aby se soustředili na aplikace integrující nástroje Atlassianu s ostatním software
  • Atlassian intenzivně pracuje na mobilních appkách pro JIRA a Confluence. Již dnes jsou dostupné. Bohužel zatím pouze pro cloud

Znalosti do praxe

Začneme hned příští týden, kdy naplánujeme MoroSnídaně, abychom během nich ostatní kolegy obohatili o to, co jsme během AtlasCampu zjistili. Vybrané znalosti ihned zapracujeme do naší každodenní praxe. A že jich není málo.

Na co se naši kolegové mohou těšit?

  • Novinky partnerského programu
  • Jak akcelerovat marketing Atlassian produktů
  • Jak efektivně vyvíjet pluginy pro server a cloud

AtlasCamp & Atlassian Summit 2017 poprvé v Evropě

Těšíme se na příští rok. Poprvé v historii se bude konat Atlassian Summit v Evropě, a to společně s AtlasCampem. Na začátku května 2017. Opět v Barceloně. A my budeme u toho!

Zatímco AtlasCamp je konference určená pro vývojáře, Atlassian Summit je konference určená pro uživatele Atlassian nástrojů. Bude vzrušující sledovat setkání vývojářů s jejich zákazníky a uživateli jejich produktů. Věřím, že tam potkáme i my uživatele našich produktů EasyMind, Confbox a dalších, které právě připravujeme.

Atlassian Summit se dosud konal každý rok na západním pobřeží USA. Letos se uskuteční na začátku října v San Francisku.

MoroSystems v Barceloně

Přestože byla konference tří denní, strávili jsme v Barceloně celkem čtyři dny čistého času. Jak je u nás zvykem, využíváme služebky k poznávání místních krás a nejinak tomu bylo i v Barceloně. Takto jsme si to užili.

_DSC9658
_DSC9668
_DSC9688
_DSC9795
_DSC9444
_DSC9522
_DSC9545
_DSC9627
IMG_1773
IMG_1826
IMG_1839
IMG_1854
IMG_1878
IMG_1884
IMG_1902
IMG_1916
IMG_1952
IMG_1951

 

Chceš být u toho příští rok s námi?

Do týmu hledáme šikovné konzultanty a Java programátory.
Dej nám o sobě vědět a příští rok to zažij na vlastní kůži!