Celý rok jsme usilovně pracovali na tom, aby se firmě dařilo. Podařilo se. Máme z toho velkou  radost. A příští rok spolu s vámi oslavíme už 10 let!

Milujeme kávu, sport, moderní technologie, Javu, Atlassian. Rádi spolu trávíme čas. Pojďme se společně podívat, jaký pro nás byl rok 2015.

morosystems_2015

A nyní konkrétně.

Co jsou to MoroSnídaně?

MoroSnídaně jsou vnitrofiremní akce, které využíváme ke svému sebevzdělávání. Ve firmě děláme hodně zajímavých věcí a chceme se o ně dělit. Nové technologie, postupy i témata ze života touto formou šíříme mezi sebe a navzájem se obohacujeme a vzděláváme.

MoroSnídaně pořádáme zpravidla 1x až 2x do měsíce v délce 30 až 60 minut. V průběhu snídaně je k dispozici bohaté občerstvení.

V roce 2015 jsme se vzdělali v následujících oblastech

  • Postrelační databáze
  • Návrhové vzory Builder a Template
  • Návrhové vzory Proxy a Decorator
  • Java 8 pozdě, ale přece
  • React JS
  • Google Polymer
  • Docker
  • Práce s Gitem, verze a releasování
  • Návrhové vzory Composite a Visitor
  • Java Efektivně vol 1, vol 2
  • a další

V roce 2016 plánujeme vybraná témata otevřít odborné veřejnosti a všem zájemcům. Veškeré informace budeme publikovat na našem blogu a sociálních sítích.

CZJUG Hradec Králové

V listopadu jsme zorganizovali v Hradci první CZJUG. Naší vizí je společně s Fakultou informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové podpořit aktivity hradecké Java komunity, ze které pocházíme.

První CZJUG jsme pořádali na téma React JS, který velmi dobře prezentoval Ivan Doležal. Na prosincovém CZJUGu přednášel Michael Bezvoda na téma Web Components a Polymer.

První CZJUG se v roce 2016 uskuteční v Hradci Králové v polovině února.

Probuď sílu Javy

V prosinci jsme pořádali marketingovou kampaň Probuď sílu Javy zaměřenou na zvýšení povědomí o naší firmě a nábor senior programátorů. Java developeři si v naší soutěži mohli otestovat svoji sílu Javy na základě tří zkoušek, které byly tématicky zaměřeny na téma Star Wars.

Kampaň byla zakončena uzavřeným promítáním filmu Star Wars: Síle se probouzí v Hradci a Brně, kam jsme pozvali výherce naší soutěže a současně všechny naše kolegy. Promítání jsme si užili a už se těšíme na další díl.

Vyhodnocení zkoušek najdete v článku Probuď sílu Javy – vyhodnocení na našem blogu. Pouze 4 Rytíři Javy z 489, kteří naše zkoušky absolvovali, využívají svoji sílu na 100%, což je velmi zajímavé zjištění ;)

Jsme vášniví fanoušci scifi filmů. Můžete se těšit, že v podobném duchu připravíme v roce 2016 další aktivity. 

Baví nás to spolu

V roce 2015 jsme uskutečnili více jak 20 společných akcí. Jsem rád, že nám to spolu klape a chceme spolu trávit čas i mimo práci při hodně zajímavých aktivitách.

Pouštěli jsme spolu draky, zúčastnili se fotbalového turnaje firem ve Vískách a volejbalového turnaje Kladoruby CUP, běželi jsme pro světlušku, hráli pokr a pravidelně spolu hrajeme squash a badminton.

Z některých akcí máme fotky

Přitom běháme, jezdíme na kole a na bruslích v rámci MoroKilometrů, které pravidelně vyhodnocujeme na vánočním večírku.

Těším se na příští rok. Bude to zábava.

Kdo stojí za naším úspěchem

Jsme to my všichni. Tým MoroSystems.

Image00052


Chceš-li být součástí našeho týmu, napiš nám na ahoj@morosystems.cz. Rád tě pozvu na kávu a můžeme probrat možnosti tvého uplatnění v naší firmě. Do týmu hledám úžasné a talentované kolegy, kteří na sobě chtějí pracovat a pomáhat nám naplňovat naši vizi.

Tomáš

PS. Jako dárek k 10. narozeninám si příští rok v Brně dáme stěhování do nových kancelářských prostor, které budou lépe vyhovovat našim potřebám a požadavkům. V MoroSystems věříme, že  v prostředí podněcujícím spolupráci a otevřenou diskuzi dokážeme náš potenciál rozvinout k dokonalosti. Naše nové pracovní prostředí bude připraveno tak, aby podporovalo naši vizi.