Ani letos jsme nemohli chybět na konferenci Happiness@Work, tentokrát na ústřední téma Jak na udržitelné štěstí v práci. MoroSystems je hrdým dlouholetým partnerem konference
a koncept štěstí v práci nám rozhodně není cizí – snažíme se ho podporovat, ale hlavně sami žít. A co jsme si z letošního ročníku odnesli? 

Na to nám odpověděli naši dva personal lídři Miloš a Tomáš a vedoucí HR Petra

NA CO JSI SE LETOŠNÍ ROČNÍK TĚŠIL/A NEJVÍC?

  • Na inspiraci z přednášek. Zároveň to pro mě bylo poprvé naživo, takže i na atmosféru
    a doprovodný program. A nakonec jsme si popovídali i s lidmi z jiných firem. (Miloš)
  • Konečně se zase osobně potkat na konferenci (mimo online svět) a nasbírat podněty
    k zamyšlení, co bychom u nás mohli dělat jinak. (Tom)
  • Těšila jsem se hlavně na networking. Spoustu lidí znám z LinkedIn či odjinud jen podle fotky a teď to byla super možnost se setkat naživo. Lákaly mě taky vystoupení zahraničních řečníků. (Petra)

KTERÁ PŘEDNÁŠKA TĚ NEJVÍCE ZAUJALA?

  • Řekl bych, že přednáška Pavla Pumprly. Byla dobře připravená, dobře se poslouchala
    a mám z ní i pár poznámek. Jo a všechny Lightning talks byly osvěžující, včetně dechových cvičení a protažení. (Miloš)
  • Lightning talk na téma procesy vs. svoboda. Podle mě krásná ukázka přístupu “vytvořte lidem vhodné prostředí, dejte jim cíle a nechte na nich, jak jich dosáhnou”. (Tom)
  • Za mě překvapivě Lightning talks. Rychlé, osvěžující, vždy s nějakým nosným tématem.
    Z klasických přednášek na mě nejvíce emotivně zapůsobily Marie Viktorie Kopecká a Olga Rudnieva. (Petra)
202210-happiness-at-work-1013150744-2147

ODNESL/A SIS Z KONFERENCE NĚCO, CO DÁL VYUŽIJEŠ PŘI SVOJÍ PRÁCI?

  • Určitě. Do připraveného notýsku jsem si zapsal spoustu myšlenek a nafotil si pár zajímavých slidů. Chci se k nim vrátit, více se nad tím zamyslet a zvážit, co aplikovat a co ne. Na některé přednášky se chci podívat ještě jednou. (Miloš)
  • Jasně. Už se těším na záznamy, ať si zopáknu do detailu to nejzajímavější a aplikuju (Tom)
  • Pro mě opět důkaz, že nejde ani tak o obsah informací, ale o formu. Marie Viktorie Kopecká a Pavel Pumprla – svojí osobností zaujali, aniž by museli přinést převratně nosné téma. S lehkostí a přirozeností. Možná i o tom je Happiness at Work :-). Takže pro mě velká inspirace. Plus Pavel Pumprla, který mluvil o tom, že se stále snažíme “až” něco.
    Až dodělám tento projekt, až toto vyřeším, až toto dodělám … tak pak budu mít ten dobrý pocit. Přitom to “až” je možná spíše “už”. Když danou věc řeším a mám z ní radost už cestou k ní. (Petra)

CO PRO TEBE OSOBNĚ ZNAMENÁ ŠTĚSTÍ V PRÁCI?

  • Na tuto otázku se ptal i Pavel Pumprla :-). Nemám pro to přesnou definici, ale je to asi to, že se ráno těším do práce. Že vidím dopad své práce na ostatní z týmu, na firmu nebo svět. Že mi moje práce dovoluje věnovat se rodině a koníčkům. (Miloš)
  • Po probuzení se těším do kanclu, na svůj tým a mou práci. (Tom)
  • Zaujala mě jedna myšlenka, že work-life balance je přežitek. Ideální je, pokud to jde spojit a v práci “zažívat život”. Že není nutné čekat, až skončím daný den v práci, protože pak začne druhá část dne – život. Že to jde udělat dohromady a v práci žít tak, jak bych chtěla :-). (Petra)
morosystems